Vabim na majski ZBOGOM VIDEO. Sklepni niz Novih Novih Filmov sezone 2001/02.

Sreda, 29. maj. Metelkova mesto - klub GROMKA.22.00 - VIDEO GOSTI

23.00 - NOVI NOVI FILMI

23.40 - NAJBOLJŠI ŽUR JE NOISE ŽUR.Draga publika. Konec sezone je pridrvel z velikansko hitrostjo. Kot bi bila še zjutraj naša češnja vsa razskošno bela... Ostalo mi je nekaj 'gostov' in različnih razmišljanj o videu. Kaj storiti? Nič, predvajal bom vse na enkrat. Vzemite sendviče.

Gorazd Krnc je slikar, ki z videom raziskuje stanja fantastične fiktivnosti, uporablja pa posnetke, ki jih najde na Internetu, kabelskih programih ipd. Ravno tako razne 'najdene' zvoke vključuje v svoje glasbene strukture.
Kosmoplovci so beograjski kolektiv, ki je nastal z zbliževanjem demo skupin okrog CORROSION in alter strip avtorjev iz STUDIO STRIP. Eksperimentirajo z digitalnimi formami videa, glasbe, dizajna, stripa. Rok Sieberer je pisec, popisovalec hrupnih in kakofoničnih stanj. Gven+Tano.Taylor. Umetni svetovi. Brata, začarana z Mayo: 'Ljudem je treba omogočiti različne percepcije. Treba jih je prepričati, da so svetovi lahko različni.' Miha Košir. Popisovalec resničnosti. Izjemno topla zgodba iz ljubljanskih življenj.
Med gosti ni nobenih meni znanih povezav. Druži jih njihova medsebojna oddaljenost.

Temeljna naloga novih Novih filmov [razen seveda nevzdržne potrebe po pripovedovanju] je bila preskusiti javno dostopne točke - javno infrastrukturo namenjeno medijskemu ustvarjalcu. Kakšna je dostopnost, kakšne so poti, strokovnost izvajalcev, vrednostno-izvedbena nevtralnost upravljalcev. Tudi to, ali kdo sploh afirmira tovrstne potrebe na način, ki bi bil lahko koristen meni - video umetniku. Recimo, ali je mogoče v zdajšnjih organizacijskih oblikah prepoznati neko strukturo, ki bi, ob bolj idealnih razmerah, bila lahko produktivna. He, he. Naredil se bom odraslega in bom tiho. Raje bom še enkrat poudaril tiste, spodaj naštete, ki so mi pomagali izpeljati filme. Še posebej, prav zaradi količine realizacij, ki sem jih pri njih izvedel, bi se rad zahvalil celotnemu moštvu Kapelice, Mirku Simiču in Dragu Pintariču iz Poljanskega DICa.22.00 - VIDEO GOSTI

> Satelitska postaja [14 min] - Kosmoplovci, Beograd
> Ljubljanski grafiti [30 min.] - Miha Košir
> "14°31'E 46°02'N" [9.43 min.] - Gorazd Krnc
> nil.PleasureCity [4 min.] - Gven+Tano.Taylor
> ChromaQart Mix [12 min.] - Rok Sieberer - Kuri


23.00 - NOVI NOVI FILMI

> Poletje
> Nomad
> Verujem
> Reinkarnacija
> Jesensko tihožitje
> Ena sekunda mojega življenja

Skupaj 40 minut.


23.40 - NAJBOLJŠI ŽUR JE NOISE ŽUR.

Urbano. Odtujeno. Subjektivno.
HRUKI in DESTROYER.
Lep pozdrav!
Neven Korda

 

KULTURNO POLITIČNI PROGRAM
Video na plano.

DOBRODELNA AKCIJA STOLETJA
Pomagajmo jim uresničiti sanje, podprimo rockovski klub v Kino Šiška [KS]. Omogočimo jim, da pokažejo kaj zmorejo. Sicer je že nevarno, da bodo odšli, ne da bi opravili svoje delo tukaj. Prosimo, prosim, prosimo vlado naj podvoji, potroji svoja prizadevanja. Za streho in morda za okrepljeno ventilacijo. Za šank via 2. P iz formule Public & Private, za vstopnino + dotacije via promotor, za stroške via davkoplačevalci. Brž, podvizaj se in prispevaj svoj tolarček v tisti mošnjiček.

 

Projekt ZBOGOM VIDEO so podprli:
Mirko Simič
SCCA Ljubljana
Galerija ŠKUC
Forum Ljubljana
Media Teror
VPK
KAPELICA
DIC

centrala

 


ARHIV:
november 2001
december 2001
januar 2002
februar 2002
marec 2002