Vabim na decembrski večer ZBOGOM VIDEO.
Torek, 25. december. Metelkova mesto - klub GROMKA.

21.30 - prevetrimo video
22.30 - All people are African - Afne, njih življenja in dela
23.00 - Novi Novi filmi

"Ko ne boš več imel kam
ko ti bo že vseeno
boš pristal pri meni
ker jaz sem vodja brez privržencev."
Grotorubin


Prevetrimo video bo tokrat ambientalen. Zarolala se bo ena sama kaseta, original iz leta 1983. Gre za RAČUNALNIŠKE ANIMACIJE V REALNEM ČASU Gorana Devidea. Podložene so z glasbo, ki se je takrat poslušala (npr. Yello), med njimi pa so tudi tudi trije komadi Borghesie - mix, ki je izšel na raritetni kaseti Galerija Škuc izdaja leta '83. Izjemen program, ki ga je le redko moč videti, dopolnjuje zadnji video projekt gledališča FV 112/15, ki obstaja samo na tej kaseti, poleg tega pa še originalna montaža video filma 'Obnova' v celotni dolžini.

All people are African. Film Maje Gašperšič. Na kratko so prikazane človeku podobne opice - afne (in nekaj opic), ki jih je letos poleti posnela v parku Planckendael (bonobi, orangutani) v Belgiji in v živalskem vrtu St. Martin La Plaine (zahodne nižinske gorile in šimpanzi) v Franciji. Utrinki iz življenja afen v ujetništvu so opremljeni s 'poučnimi', a ne preveč resnimi podpisi. Vsa tehnična čarovnija je nesebično delo mojstra Kolje Sakside.

Novi Novi filmi. O tem se še ne da pisati. Stvari si je treba ogledati. Ne gre drugače. Posebnost bo dokumentarni film POLETJE, ki je moje darilo državnemu prazniku. Napovem lahko tudi vstop Lolite v Nove Nove filme. Sledi seznam filmov, ki bodo predvajani.
_POLETJE. Zgodba o neki kartonski škatli. 22 minut
_REINKARNACIJA. 74 sekund
_1 SEKUNDA MOJEGA ŽIVLJENJA. 2 minuti
_NOMAD. 24 sekund
_VERUJEM. Progresivna mantra. 20 sekund

Projekt ZBOGOM VIDEO so podprli:
Mirko Simič
SCCA Ljubljana
Galerija ŠKUC
Forum Ljubljana
Media Teror
KAPELICA

P.S.: Če bo sreča mila, nam bosta LukaZ in Hruski postregla z NOISE glasbo.