Vabim na januarski večer ZBOGOM VIDEO.
Ponedeljek, 28. januar 2002. Metelkova mesto - klub GROMKA.


21.15 - Ambient
22.00 - Prevetrimo video
22.40 - Novi Novi filmi


'Pri meni boš pristal,
ko ne boš več imel kam,
ko ti bo že vseeno,
ker jaz sem vodja brez privržencev.'
(Jezy Grotorubin)


Ambient
je namenjen času zbiranja publike. Tokrat ga bom ponovil zato, ker sladokuscev zadnjič ni bilo. Le šanker in jaz. Zarolala se bo ena sama kaseta, originalno spakirana za nek klubski program iz leta 1983.
Gre za RAČUNALNIŠKE ANIMACIJE V REALNEM ČASU Gorana Devidea. Podložene so z glasbo, ki se je takrat poslušala (npr. Yello, DAF), med njimi (čisto na začetku programa) so tudi trije komadi Borghesie - mix, ki je izšel na raritetni kaseti 'Galerija Škuc izdaja' leta 1983. Izjemen program, ki ga je le redko moč videti, dopolnjuje zadnji video projekt gledališča FV 112/15, ki obstaja samo na tej kaseti. Poleg tega pa še originalna montaža video filma 'Obnova' v celotni dolžini.

Prevetrimo video. Publiki se bosta pokazala kratki film AVTOBUS [11 minnut] in plesni video ICHT [24 minnut] AVTOBUS je večkrat nagrajen filmček Zemire Alajbegović in mene. ICHT je TV adaptacija plesne predstave Matjaža Fariča in Ingrid Kerec. Oba filma sta nastala v istem času (jeseni 1993) in v podobni produkciji, vendar iz različnih izhodišč. To je tudi edini razlog, da se nocoj kažeta skupaj. Tematika? Saj veste: ženska, ženska usoda, odnos ženska - moški itn.

Novi Novi filmi. Stvari si je treba ogledati. Ne gre drugače. Dokumentarni film POLETJE se je kar prijel in pri ljudjeh učinkuje moralno optimistično. Kar je zelo v redu. VERUJEM je nespremenjen od sekunde v kateri je nastal. VERUJEM je zakon. NOMAD se je izvil iz dane mu oblike in je zažural z Lolitinimi Štruci. Kot vidite mu je to tudi močno podaljšalo dolžino. REINKARNACIJA je tudi že zakon. Ustalila se je kot ludistična hvalnica življenju.
Sledi seznam filmov, ki bodo predvajani.

 • POLETJE. Zgodba o neki kartonski škatli. [22 minut]
  pripovedovalec: Srečko Meh
 • REINKARNACIJA. [74 sekund]
  glasba: Lolita, Nikoli
 • 1 SEKUNDA MOJEGA ŽIVLJENJA. [2 minuti]
  pripovedovalec: Srečko Meh
 • NOMAD. [4 minute 42 sekund]
 • VERUJEM. Progresivna mantra. [20 sekund]
  glasba: Bast, Burn out

Projekt ZBOGOM VIDEO so podprli:
Mirko Simič
SCCA Ljubljana
Galerija ŠKUC
Forum Ljubljana
Media Teror
KAPELICA

Da po projekciji ne bi debatirali na suho, bo poskrbel Aldo. ON pravi: "Fool Moon Party bo".

Neven Korda